Over ons

Stichting Elektronische Tijdwaarneming Wedstrijdzwemmen Gelderland


Stichting ETWG verzorgt, op aanvraag van de organiserende instantie, de installatie en bediening van elektronische tijdwaarneming bij zwemwedstrijden van:

- verenigingen aangesloten bij de K.N.Z.B.

- instanties die zwemwedstrijden organiseren conform reglementen FINA/K.N.Z.B.

- het verrichten van handelingen, die met vorenstaande verband houden of bevordelijk zijn.


Hiervoor beschikken wij over teams die er voor zorgen dat uw zwemwedstrijd voorzien wordt van de juiste elektronische tijdwaarneming.
De apparatuur

Stichting ETWG beschikt over een mobiel elektronisch tijdwaarnemingsysteem van Swiss-Timing/Omega. Het is geschikt voor een zwembad met maximaal 8 banen en voldoet aan de geldende regels van de FINA.

Het hart van het systeem wordt gevormd door een timingcomputer Omega-Ares21 waarop de touch-pads (aantikplaten) zijn aangesloten. Door het aantikken van de touch-pad door de zwemmer wordt tijd stil gezet bij tussentijd en eindtijd en wordt de tijd in honderdsten van seconden geregistreerd. De tijden worden doorgestuurd naar ons eigenscorebord en tevens naar jurycomputer om de uitslagen te verwerken.


De apparatuur wordt periodiek gecontroleerd en voorzien van een ijkingcertificaat door Swiss-Timing/Omega.

Transport en opslag

Het materiaal van ETWG wordt opgeslagen en onderhouden in een beveiligde ruimte met klimaatbeheersing en regelmatig gecontroleerd om de inzetbaarheid optimaal te houden.


De apparatuur wordt getransporteerd en opgeslagen in flight-cases waardoor storingsvrij transport is gegarandeerd. Installatie en bediening wordt uitgevoerd door kundige medewerkers van de Stichting ETWG.